Κι όμως μπορείς σε 10 λεπτά να έχεις δικό σου… home made φυστικοβούτυρο! Για απολαυστικό πρωινό, για δεκάδες συνταγές με σάντουιτς ή για στιγμές αμαρτίας… απλά εσύ, ένα κουτάλι και το φυστικοβούτυρο!
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια ψημμένα και καθαρισμένα ανάλατα φυστίκια
- 1 1/2 κ.γ. φυστικέλαιο (ή όσο πάρει)
Τρόπος μαγειρέματος
- 1Βάλε τα φυστίκια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων – φρόντισε να είναι δυνατό μηχάνημα – και χτύπησε καλά να γίνουν σκόνη
- 2Φρόντισε να σταματήσεις μια δύο φορές και με μια σπάτουλα να μαζέψεις τα κομματάκια που μπορεί να έχουν μείνει στα άκρα του δοχείου
- 3Αφού γίνουν σκόνη, πρόσθεσε το λάδι και συνέχισε το χτύπημα να πάρεις μια απαλή κρέμα. Η υφή της εξαρτάται από την ποσότητα φυστικέλαιου που προσθέτεις
- 4Μπορείς να δώσεις διαφορετική γεύση προσθέτοντας λίγη κανέλα, ζάχαρη ή αλάτι, ανάλογα με τα “γούστα” σου
TIPS
Πρόσεξε τα φυστίκια που αγοράζεις να είναι ψημμένα, αλλά ανάλατα! Μια ματιά στα περιεχόμενα της συσκευασίας θα σου δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι!