ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φύλλο
320 γρ. φιστίκι αράπικο
100 γρ. καρύδια ψίχα
11/2 κουταλάκι κανέλα
3/4 του ποτηριού ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε τα φιστίκια για να βγει η φλούδα τους και τα περνάμε από ψιλή μηχανή. Τα καρύδια τα κόβουμε μικρά κομμάτια ή τα περνάμε από τη χοντρή μηχανή και τ’ανακατεύουμε μαζί με τα φιστίκια, την κανέλα και τη ζάχαρη. Στρώνουμε σ’ ένα ταψί 6-7 φύλλα βουτυρώνοντας τα, ρίχνουμε λίγη γέμιση και βάζουμε δύο βουτυρωμένα φύλλα και ξανά γέμιση και επαναλαμβάνουμε αυτό 7 ή 8 φορές, από πάνω βάζουμε 7-8 φύλλα βουτυρωμένα. Τα χαράζουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε στο φούρνο. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι με 11/2 ποτήρι ζάχαρη, 11/2 νερό και ένα λεμόνι. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το περιχύνουμε με σιρόπι κρύο.