Υλικά
½ κιλό φυστίκι αράπικο χωρίς τη φλούδα
15 καυτερές κόκκινες πιπεριές
1 κύβος λαχανικών
3 σκελίδες σκόρδο
½ κρεμμύδι
½ λίτρο νερό
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών για να διαλυθεί μέσα στο νερό.
Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα ,ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τα φιστίκια μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Μόλις σοταριστούν τα βγάζουμε από τη κατσαρόλα.
Λιώνουμε στο μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
Μόλις φτιάξουμε το μείγμα, το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα στην οποία είχαμε σοτάρει τα φιστίκια,χαμλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι.
Πολτοποιούμε τα φιστίκια που εντωμεταξύ έχουν κρυώσει στο μούλτι.
Προσθέτουμε τα λιώμενα φιστίκια στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά και αμέσως μετά το νερό και τον κύβο λαχανικών.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατευουμε τα φιστίκια με το μείγμα.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε ανοιχτή κατσαρόλα για 10 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα ώστε να μην κολλήσει το φαγητό.
Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στο μούλτι, ώστε να δημιουργηθεί ένας μαλακός πουρές.
Η μεξικάνικη σάλτσα μας είναι έτοιμη.