ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙ

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο κουρού

225 γρ. βούτυρο Lurpak

250 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

125 γρ. αμύγδαλο τριμμένο

125 γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο

300 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αμύγδαλο και το φιστίκι συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και όταν το μείγμα γίνει αφράτο, το αδειάζουμε από το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με μία μαρίζ προσθέτοντας και τα κομμάτια κουβερτούρας. Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. στρώνουμε το φύλλο κουρού έτσι ώστε οι άκρες της να εξέχουν και τρυπάμε την επιφάνειά της με ένα πηρούνι πολύ καλά. Γεμίζουμε το τσέρκι με το μείγμα. Aφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο, κόβουμε τις άκρες του φύλλου και με το υπόλοιπο δημιουργούμε λωρίδες πάνω από την επιφάνεια του γλυκού ομοιόμορφα και ψήνουμε στους 180οC για 30 λεπτά και στους 170οC για άλλα 30 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την άχνη και σερβίρουμε κατά προτίμηση χλιαρό.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Μερίδες: 12